Sastojci:
Pripremite i duplu gazu i veću cediljku.
Priprema:
Skuvajte u lonac: mleko i slatku pavlaku u koje ste dodali so. Kad počne da vri, pomerite sa vatre i dodajte 3 kašike sirćeta od belog vina. U roku od jednog minuta nastupiće reakcija: odvojiće se sir i surutka.
Kutlačom sipajte sadržaj iz lonca kroz cediljku sa gazom. Ostavite da se sir procedi oko pola sata. Što duže cedite to je čvršći sir.
- 1 litar punomasnog mleka
- 2 šolje slatke pavlake
- 3 kašike sirćeta (vinsko sirće)
- 1 kašičica soli (krupnija so)
Pripremite i duplu gazu i veću cediljku.
Priprema:
Skuvajte u lonac: mleko i slatku pavlaku u koje ste dodali so. Kad počne da vri, pomerite sa vatre i dodajte 3 kašike sirćeta od belog vina. U roku od jednog minuta nastupiće reakcija: odvojiće se sir i surutka.
Kutlačom sipajte sadržaj iz lonca kroz cediljku sa gazom. Ostavite da se sir procedi oko pola sata. Što duže cedite to je čvršći sir.
Dobićete oko 2 šolje sira. U frižideru može da vam traje oko 4-5 dana
Нема коментара :
Постави коментар