Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

Prirodni lekovi protiv prehlade

Kako izlečiti prehladu?!

Ako osećate prve simptome prehlade ili gripa uradite sledeće:

  1. Prokuvajte 1,5 litar vode,zatim prohladite do sobne temperature. Vodi dodajte 1 supenu kašiku (poželjno morske) soli, sok od jednog limuna i 1 gram askorbinske kiseline (vitamin C u prahu). Zasladiti po želji sa jednom supenom kašikom meda. Promešajte sastojke i popijte. Po potrebi ponovite jos jednom nakon 1,5- 2h.
  2. Jedna kašičica meda pre spavanja je dovoljna da se kašalj smiri. U med možete da stavite i izdrobljeni beli luk. Ukoliko osetite da vam kašalj „kida“ pluća, pijte što više čaja od lipe.
  3. Lek protiv prehlade i kašlja je vruće pivo sa medom: 0,5 l piva (tamnog ili svetlog) ugrejte u šerpi, da bude vruce (da ne ključa). Skinite sa šporeta i dodajte 2 kašike meda, prstohvat cimeta i karanfilica. Pijte  pred spavanje.
  4. U 1 dl mlake vode pomešajte kašiku meda i dve kašičice cimeta u prahu. Mešajte dok se med ne otopi. ... 
  5. Vrući limun i med su isproban recept kojim se smiruje bolno i crveno grlo. Grgoljajte što topliju tečnost, jer time ubijate klice. Prokuvajte vodu i so, i što češće tokom dana time ispirajte grlo. Bol i upala bi trebalo brzo da prođu.
  6. Inhalirajte se esencijalnim uljima eukaliptusa, majčine dušice, bora, limuna i lavande. Stavite po kap od svakoga u činiju vrele vode. Ulja deluju antiseptično i pročišćavajuće. 
  7. Za jača začepljenja probajte i akupunkturu: stavite palčeve ili kažiprste na dve tačke na licu, ispod jagodične kosti, tačno ispod zenica, a deo koji je oko prst širine udaljen od vrha nosa izmasirajte blagim kružnim pokretima.
  8. Izbegavajte mlečne proizvode, jaja, šećer i sok od pomorandže, jer podstiču stvaranje sluzi. Jedite luk, crni i beli, da bi okrepili svoj imuni sistem. Možete da uzimate beli luk i u granulama. 


Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch