Za 50 komada manjih sarmi :
1 kg luka iseckati i pržiti na tihoj vatri uz mešanje dok ne dobije tamno braon boju i promeni miris skroz ( malo, ali samo za nijansu miris asocira na zagorelo) Dodati 150 gr vrelom vodom dobro ispranih ljuspica od soje. Kada se to malo proprži dodati 350 gr seckanih semeki od suncokreta ili duleka ( u multipraktiku seckanih) , jednu veću glavicu seckanog belog luka, bibera, soli, aleve paprike. Ako imate, lepo je da obarite parče dimljene ribe ( sasvim malo parče, kao dečiji dlan) pa meso ribe stavite u fil a vodom nalijte sarmu. Zavijati male sarme i kuvati. Kada su skuvane ( još vri ) zagrejati malo ulja . U levu ruku uzeti kašičicu aleve paprile i malo je iskrenuti iznad suda u kome vri sarma pa preko aleve paprike polako sipati usijano ulje da cvrči preko sarme. Izuzetno je ukusna i pikantna.
POSNA SARMA
Oznake:
aleva paprika
,
beli luk
,
crni luk
,
dulek
,
Glavna jela
,
Posna jela
,
Riba
,
soja
,
suncokret
Vidi jos i ovo...
Пријавите се на:
Објављивање коментара
(
Atom
)
Ako želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.
jaja
brašno
orah
mleko
čokolada
crni luk
sir
limun
peršun
Riba
pavlaka
krompir
beli luk
pečurke
kore
piletina
jogurt
kvasac
svež paradajz
šunka
pirinač
aleva paprika
šargarepa
jabuke
keks
praziluk
svinjsko meso
rum
susam
banana
celer
majonez
med
smokve
belo vino
lešnik
ljute paprike
mak
višnje
griz
krastavac
pasulj
slatke paprike
spanać
šljive
jagode
kakao
kokos
slanina
kupus
teleće meso
džem
grašak
kafa
kesten
soja
tikvice
badem
cvekla
govedina
kajmak
kajsije
kukuruz
oblande
pivo
ratluk
suvo groždje
ananas
blitva
breskva
crno vino
dimljene kobasice
eurokrem
jagnjeće iznutrice
kačkavalj
kornfleks
kruške
maline
morski oraščić
muskatni oraščić
puding
pšenica
tikva
boranija
djumbir
dulek
dunja
jagnjeće meso
karamele
karfiol
kelj
kikiriki
kivi
kreker
krem banane
kuvani paradajz
lovorov list
mango
masline
mekinje
nana
ren
suncokret
suve dimljene kosti
trešnje
viršle
zelena salata
zova
ćuretina
šipurak
Нема коментара :
Постави коментар