Sastojci :
25 suvih kajsija
10 suhih smokava
10 suhih šljiva
5 polovina suvih krušaka
1 velika ili 2 manje banane
170 g brašna u koje dodamo na vrh noža praška za pecivo
80 g mlevenih badema
1 čajna kašičica cimeta
rendana korica narandže
Suvo voće stavite u posudu s vodom, pustite da zavri i kuvajte 5 minuta. Odvojite kajsije i stavite ih u mikser ili u posudu za mešanje. Kajsijama dodajte banane i malo vode u kojoj se voće kuvalo. Sve izmešajte.
Brašno i mlevene bademe pomešajte i dodajte voćnoj kaši. Izmešajte. Dodajte i drugo voće koje se kuvalo, cimet i koricu narandže. Smesu stavite u duguljast namašćen pleh za pečenje (dužine 20 cm). Rernu zagrejte na 180 C , u zagrejanu rernu stavite kolač i pecite 40-setak minuta. Smesa je gusta pa je treba peći polako.
Izvadite kolač iz rerne i pustite da se ohladi, a zatim ga stavite na rešetku ili papir. Može stajati, čuvajte ga u frižideru pokrivenog.
25 suvih kajsija
10 suhih smokava
10 suhih šljiva
5 polovina suvih krušaka
1 velika ili 2 manje banane
170 g brašna u koje dodamo na vrh noža praška za pecivo
80 g mlevenih badema
1 čajna kašičica cimeta
rendana korica narandže
Suvo voće stavite u posudu s vodom, pustite da zavri i kuvajte 5 minuta. Odvojite kajsije i stavite ih u mikser ili u posudu za mešanje. Kajsijama dodajte banane i malo vode u kojoj se voće kuvalo. Sve izmešajte.
Brašno i mlevene bademe pomešajte i dodajte voćnoj kaši. Izmešajte. Dodajte i drugo voće koje se kuvalo, cimet i koricu narandže. Smesu stavite u duguljast namašćen pleh za pečenje (dužine 20 cm). Rernu zagrejte na 180 C , u zagrejanu rernu stavite kolač i pecite 40-setak minuta. Smesa je gusta pa je treba peći polako.
Izvadite kolač iz rerne i pustite da se ohladi, a zatim ga stavite na rešetku ili papir. Može stajati, čuvajte ga u frižideru pokrivenog.
Нема коментара :
Постави коментар