Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

VOĆNA ŠTRUDLA

Sastojci :

25 suvih kajsija
10 suhih smokava
10 suhih šljiva
5 polovina suvih krušaka
1 velika ili 2 manje banane
170 g brašna u koje dodamo na vrh noža praška za pecivo
80 g mlevenih badema
1 čajna kašičica cimeta
rendana korica narandže

Suvo voće stavite u posudu s vodom, pustite da zavri i kuvajte 5 minuta. Odvojite kajsije i stavite ih u mikser ili u posudu za mešanje. Kajsijama dodajte banane i malo vode u kojoj se voće kuvalo. Sve izmešajte.
Brašno i mlevene bademe pomešajte i dodajte voćnoj kaši. Izmešajte. Dodajte i drugo voće koje se kuvalo, cimet i koricu narandže. Smesu stavite u duguljast namašćen pleh za pečenje (dužine 20 cm). Rernu zagrejte na 180 C , u zagrejanu rernu stavite kolač i pecite 40-setak minuta. Smesa je gusta pa je treba peći polako.
Izvadite kolač iz rerne i pustite da se ohladi, a zatim ga stavite na rešetku ili papir. Može stajati, čuvajte ga u frižideru pokrivenog.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch