Sastojci:
Za biskvit:
5 jaja 1 fildžan(šolja) mleka 1 fildžan ulja 3 fildžana šećera 5 fildžana brašna 2 praška za pecivo 1 kašika kakao praha
Za fil je potrebno:
400 gr šećera 1 litar mleka 4 kašike brašna 120 gr margarina 5 kora oblandi Način pripreme: Od sastojaka koje su navedeni gore treba ih upotrebiti po dva puta tako da dobijemo dve različite boje testa. Znači za jednu koru je potrebno 5 jaja, mleko, šećer, ulje i prašak sve dobro izmutiti i staviti u tepsiju od šporeta i ispeći. Drugu koru napraviti od drugih 5 jaja , mleka šećera, ulja i praška i dodati jednu kašiku kakao praha tako da dobijemo braon koru.Kada su kore pečen izrezati ih na 10 traka istih dužina i jednu i drugu koru tako.
Za fil: Istopiti šećer pa dodati 750 ml mleka na taj šećer kada bude boje karamele i umereno rastopljen.Kada mleko uključa dodati u to mešavinu od jednog vanila pudinga,100 gr šećera koje uzmemo od 400 gr ukupne količine, 4 kašike brašna i 250 ml mleka .Ovo sve dobro izmutiti da ne bude grudvica i dodati u ključalo mleko. Smesu konstantno mešati dok se ne zgusne pa ohladiti.Kada bude malo mlakasto dodati izradjeni maslac u tu smesu. Svaku koru oblande namazati sa filom kreme i na jedan kraj čija dužina odgovara dužini isječenih traka staviti žutu pa namazati je sa strane pa onda slepiti do nje braon traku.Na njih staviti jos dve s tim da braon ide na belu traku a bela na braon.Dok ovo pripremite oblanda će se smekšati pa urolajte u črvsti rolat. Postupak slediti i sa ostalim oblandama i smesom dok se sve ne utroši.Dobije se ukupno 5 rolata. Oblande se režu kad odstoje par sati i malo se sjedine. Izvrsne su za zamrznuti s tim što ih umotate u foliju i ostavite u zamrzivač.
Za biskvit:
5 jaja 1 fildžan(šolja) mleka 1 fildžan ulja 3 fildžana šećera 5 fildžana brašna 2 praška za pecivo 1 kašika kakao praha
Za fil je potrebno:
400 gr šećera 1 litar mleka 4 kašike brašna 120 gr margarina 5 kora oblandi Način pripreme: Od sastojaka koje su navedeni gore treba ih upotrebiti po dva puta tako da dobijemo dve različite boje testa. Znači za jednu koru je potrebno 5 jaja, mleko, šećer, ulje i prašak sve dobro izmutiti i staviti u tepsiju od šporeta i ispeći. Drugu koru napraviti od drugih 5 jaja , mleka šećera, ulja i praška i dodati jednu kašiku kakao praha tako da dobijemo braon koru.Kada su kore pečen izrezati ih na 10 traka istih dužina i jednu i drugu koru tako.
Za fil: Istopiti šećer pa dodati 750 ml mleka na taj šećer kada bude boje karamele i umereno rastopljen.Kada mleko uključa dodati u to mešavinu od jednog vanila pudinga,100 gr šećera koje uzmemo od 400 gr ukupne količine, 4 kašike brašna i 250 ml mleka .Ovo sve dobro izmutiti da ne bude grudvica i dodati u ključalo mleko. Smesu konstantno mešati dok se ne zgusne pa ohladiti.Kada bude malo mlakasto dodati izradjeni maslac u tu smesu. Svaku koru oblande namazati sa filom kreme i na jedan kraj čija dužina odgovara dužini isječenih traka staviti žutu pa namazati je sa strane pa onda slepiti do nje braon traku.Na njih staviti jos dve s tim da braon ide na belu traku a bela na braon.Dok ovo pripremite oblanda će se smekšati pa urolajte u črvsti rolat. Postupak slediti i sa ostalim oblandama i smesom dok se sve ne utroši.Dobije se ukupno 5 rolata. Oblande se režu kad odstoje par sati i malo se sjedine. Izvrsne su za zamrznuti s tim što ih umotate u foliju i ostavite u zamrzivač.
Нема коментара :
Постави коментар