Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

ŠAH ROLAT

Sastojci:

Za biskvit:

5 jaja
1 fildžan(šolja) mleka
1 fildžan ulja
3 fildžana šećera
5 fildžana brašna
2 praška za pecivo
1 kašika kakao praha

Za fil je potrebno:

400 gr šećera
1 litar mleka
4 kašike brašna
120 gr margarina
5 kora oblandi
 
Način pripreme:
Od sastojaka koje su navedeni gore treba ih upotrebiti po dva puta tako da dobijemo dve različite boje testa. Znači za jednu koru je potrebno 5 jaja, mleko, šećer, ulje i prašak sve dobro izmutiti i staviti u tepsiju od šporeta i ispeći. Drugu koru napraviti od drugih 5 jaja , mleka šećera, ulja i praška i dodati jednu kašiku kakao praha tako da dobijemo braon koru.Kada su kore pečen izrezati ih na 10 traka istih dužina i jednu i drugu koru tako.

Za fil:
Istopiti šećer pa dodati 750 ml mleka na taj šećer kada bude boje karamele i umereno rastopljen.Kada mleko uključa dodati u to mešavinu od jednog vanila pudinga,100 gr šećera koje uzmemo od 400 gr ukupne količine, 4 kašike brašna i 250 ml mleka .Ovo sve dobro izmutiti da ne bude grudvica i dodati u ključalo mleko. Smesu konstantno mešati dok se ne zgusne pa ohladiti.Kada bude malo mlakasto dodati izradjeni maslac u tu smesu.
Svaku koru oblande namazati sa filom kreme i na jedan kraj čija dužina odgovara dužini isječenih traka staviti žutu pa namazati je sa strane pa onda slepiti do nje braon traku.Na njih staviti jos dve s tim da braon ide na belu traku a bela na braon.Dok ovo pripremite oblanda će se smekšati pa urolajte u črvsti rolat. Postupak slediti i sa ostalim oblandama i smesom dok se sve ne utroši.Dobije se ukupno 5 rolata. Oblande se režu kad odstoje par sati i malo se sjedine. Izvrsne su za zamrznuti s tim što ih umotate u foliju i ostavite u zamrzivač.
 

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch