1 kesica suvog kvasca ili 20g svežeg
400gr brašna
malo soli
50gr šećera
1 l mleka
2 jaja + 1 žumance
180gr rastopljenog maslaca
korica od pola limuna
Sadržaj vrećice kvasca i 1 kašikicu šećera otopite u 5 kašikica mlakog mleka i ostavite na toplom mestu.
Brašno prosejati u činiju, dodati so, ostale sastojke i kvasac, dobro izmešati i mutiti varjačom dok se ne pojave mehurići. Testo pokriti i ostaviti da stoji na toplom mestu 50 minuta.
Kada je testo dovoljno nadošlo prebaciti ga na dasku i dobro izvaljati na 1 cm debljine, namazati
filom, zaviti i položiti na namašćen pleh i ostaviti još 10 minuta da nadolazi.
Namazati jajetom i peći u rerni, na visokoj temperaturi 40-50 minuta, na temperaturi od 200 do 220C
Fil: 200gr samlevenog maka 100gr šećera 1 vanilin šećer 2 kašike meda 1 kašičice cimeta narendana kora od jednog limuna 2 čašice mleka 50gr suvog grožđa
Izmešati mak, šećer, vanilin šećer,med , cimet i limunovu koru s vrelim mlekom u gustu masu. Tada dodati suvo grožđe. Ohladjenim filom puniti/ premazati testo.
Sadržaj vrećice kvasca i 1 kašikicu šećera otopite u 5 kašikica mlakog mleka i ostavite na toplom mestu.
Brašno prosejati u činiju, dodati so, ostale sastojke i kvasac, dobro izmešati i mutiti varjačom dok se ne pojave mehurići. Testo pokriti i ostaviti da stoji na toplom mestu 50 minuta.
Kada je testo dovoljno nadošlo prebaciti ga na dasku i dobro izvaljati na 1 cm debljine, namazati
filom, zaviti i položiti na namašćen pleh i ostaviti još 10 minuta da nadolazi.
Namazati jajetom i peći u rerni, na visokoj temperaturi 40-50 minuta, na temperaturi od 200 do 220C
Fil: 200gr samlevenog maka 100gr šećera 1 vanilin šećer 2 kašike meda 1 kašičice cimeta narendana kora od jednog limuna 2 čašice mleka 50gr suvog grožđa
Izmešati mak, šećer, vanilin šećer,med , cimet i limunovu koru s vrelim mlekom u gustu masu. Tada dodati suvo grožđe. Ohladjenim filom puniti/ premazati testo.
Нема коментара :
Постави коментар