Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

ŠTRUDLA SA MAKOM

Sastojci:
1 kg brašna
1 supena kašika soli
5 supenih kašika šećera
1 svež kvasac
1/2 litra mleka
200 grama margarina
1/2 kg maka
1/2 kg šećera
2 kašike griza
Priprema:
U 4 dl toplog mleka rastvoriti kvasac, dodati brašno, margarin, 5 kašika šećera, 1 kašiku soli, sve zamesti i nekoliko puta premesiti u kratkim razmacima dok se testo ne izjednači.
Kuvati malo na ringli 1/2 kg maka, 1/2 kg šećera, 50 grama margarina, 1 dl mleka, pa dodati 2 kašike griza i ostaviti da se prohladi.
Testo izdeliti na četiri dela, razvući u pravougaonik, premazati makom i saviti u štrudlu, a krajeve prilikom svakog savijanja pritisnuti da fil ne bi izlazio. Štrudlu staviti u plah tako da završetak bude na dnu. Poređane štrudle poprskati vodom i ostaviti sat vremena u plehu da rastu. Peći na 150 stepeni oko sat vremena. Gotove štrudle ponovo poprskati i ostaviti da se ohlade.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch