Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

KROMPIR NA ROŠTILJU

Potrebno je:

1 kg. krompira (oko 20 komada)

Marinada:
2 grančice sitno iseckanog ruzmarina
4 kaš. maslinovog ulja
2 kašike sitno iseckanog korijandera
soli


Krompr dobro oprati,treba da je sitniji , oko 20 kom.i to onaj za kuvanje (moze biti Stella, Charlotte,Celina, dakle svejedno koja od ovih vrsta) i kuvati oko 15 min. u slanoj vodi.
Kad je kuvan podeliti po širini na pola i stavljati na ražnjić (može biti metalni ili drveni, oni malo duži), recimo 5 polovina na jedan ražnjić ili tri polovine i izmedju onaj lepi jako crveni luk, ko kako voli. Sad ovaj krompir premazivati češće sa onom gore napisanom Marinadom. Dovoljno je oko 10 min.

Ideja:

Ko više voli povrće od mesa na roštilju, ove marinade napravite malo više i služiće i za ostalo povrće: recimo za mladi luk, mladi kukuruz, tikvice, plavi patlidžan, paprike, paradajz,pečurke,i takodje i sir. To premazujte sa jednom malom metlicom koju sami napravite.
Uzmete par grančica od ruzmarina i koncem pričvrstite za onu dršku drvenu od varjače.
Još nešto: Mozete uzeti i jedan veći krompir , dobro umotati u foliju i staviti na roštilj.U zavisnosti od veličine treba vam 15-20 min.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Registujte domene po povoljnoj ceni. U kontrol panelu imate potpunu kontrolu nad domenima čak iako nemate predznanje ili ste napredni korisnik. Pomoću Sitebuilder-a možete napraviti Vaš sajt - brzo i lako bez ikakvog predhodnog znanja. Jednim klikom možete pokrenuti blog ili web prodavnicu (alat je jednostavan za korišćenje i odmah možete početi sa prodajom Vaših proizvoda).

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Top blogova