Potrebno je:
Marinada: 2 grančice sitno iseckanog ruzmarina 4 kaš. maslinovog ulja 2 kašike sitno iseckanog korijanderasoli
Krompr dobro oprati,treba da je sitniji , oko 20 kom.i to onaj za kuvanje (moze biti Stella, Charlotte,Celina, dakle svejedno koja od ovih vrsta) i kuvati oko 15 min. u slanoj vodi.
Kad je kuvan podeliti po širini na pola i stavljati na ražnjić (može biti metalni ili drveni, oni malo duži), recimo 5 polovina na jedan ražnjić ili tri polovine i izmedju onaj lepi jako crveni luk, ko kako voli. Sad ovaj krompir premazivati češće sa onom gore napisanom Marinadom. Dovoljno je oko 10 min.
Ideja:
Ko više voli povrće od mesa na roštilju, ove marinade napravite malo više i služiće i za ostalo povrće: recimo za mladi luk, mladi kukuruz, tikvice, plavi patlidžan, paprike, paradajz,pečurke,i takodje i sir. To premazujte sa jednom malom metlicom koju sami napravite.
Uzmete par grančica od ruzmarina i koncem pričvrstite za onu dršku drvenu od varjače.
Još nešto: Mozete uzeti i jedan veći krompir , dobro umotati u foliju i staviti na roštilj.U zavisnosti od veličine treba vam 15-20 min.
Нема коментара :
Постави коментар