Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

KUVANA PENA OD BELANACA

250g. sećera
1/2 kašičice vanilin šećera
4 belanca

Staviti sve sastojke u sud za mešanje i lupati žicom na tihoj vatri dok masa ne počne da se hvata za žicu. Izmaći s vatre i lupati dalje dok se pena potpuno ne ohladi. Od ovako ulupane pene prave se razne vrste slatkiša, ali ma šta se od nje pravilo, treba je uvek istisnuti "špricom" na pleh
podmazan maslacem i posut brasnom, a zatim peći u odškrinutoj, slabo zagrejanoj rerni (150 C) oko sat ipo. Pena je pečena kad se prilikom vadjenja iz rerne čuje slab šum. Tada se obično sama odvaja od pleha.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.