Potrebno:
7 belanaca, 7kašika šećera i to izmutiti, kada je dovoljno gusto dodati
7 kašika brašna, 1/2 praska za pecivo. To sve staviti da se peče i kada je gotovo preliti sa 0,2 L vreloga /prokuvanog/ mleka u koje se doda 1 kašika šećera.
FIL:
Skuvati 0,5 L mleka sa 7 kašika šećera /sve dok se šećer ne otopi/ zatim u 0,2L mleka stavi 6 kašika brašna i to izmesaj sa mikserom, te sipaj u kipuće mleko i lagano mešaj da ne zagori, zatim dodaj 7 izradjenih žumanaca i 2 vanila šećera. Kada se fil prohladi dodaj 1 ceo izradjen margarin. Na ispečen biskvit /ohladjen/ stavi fil te ga posle toga ostavi u frižider. Po želji se može izrendati i malo čokolade za kuvanje ili staviti šlaga.
FIL:
Skuvati 0,5 L mleka sa 7 kašika šećera /sve dok se šećer ne otopi/ zatim u 0,2L mleka stavi 6 kašika brašna i to izmesaj sa mikserom, te sipaj u kipuće mleko i lagano mešaj da ne zagori, zatim dodaj 7 izradjenih žumanaca i 2 vanila šećera. Kada se fil prohladi dodaj 1 ceo izradjen margarin. Na ispečen biskvit /ohladjen/ stavi fil te ga posle toga ostavi u frižider. Po želji se može izrendati i malo čokolade za kuvanje ili staviti šlaga.
Нема коментара :
Постави коментар