Sočno, mekano, hrskavo… Pečeno pile omiljena je hrana mnogima, ali od savršenog rezultata deli nas nekoliko zamki. Kao i kod pripreme svake hrane, majstori zanata imaju svoje male tajne.
Evo kako ćete dobiti sočnu piletinu:
VEŽITE PILE
Pile pre pečenja treba da povežete da bi se ravnomerno ispeklo i da bi bilo sočno. Ako to ne učinite, vrući vazduh koji cirkuliše će isušiti delove oko grudi pre nego što su bataci gotovi. Uzmite kanap i povežite pile oko nogu.
PREKRIJTE FOLIJOM
Da biste sprečili da se meso presuši, pokrijte ga aluminijskom folijom prvih 20 minuta pečenja. Folija će usporiti pečenje grudi. Foliju je dovoljno da samo stavite preko pileta da bi vazduh mogao da struji.
TIGANJ MORA DA BUDE PUN
Plitak tiganj treba da bude ispunjen piletinom, jer ako pržite komad ili dva, lako se isušuje i gore.
Evo kako ćete dobiti sočnu piletinu:
VEŽITE PILE
Pile pre pečenja treba da povežete da bi se ravnomerno ispeklo i da bi bilo sočno. Ako to ne učinite, vrući vazduh koji cirkuliše će isušiti delove oko grudi pre nego što su bataci gotovi. Uzmite kanap i povežite pile oko nogu.
PREKRIJTE FOLIJOM
Da biste sprečili da se meso presuši, pokrijte ga aluminijskom folijom prvih 20 minuta pečenja. Folija će usporiti pečenje grudi. Foliju je dovoljno da samo stavite preko pileta da bi vazduh mogao da struji.
TIGANJ MORA DA BUDE PUN
Plitak tiganj treba da bude ispunjen piletinom, jer ako pržite komad ili dva, lako se isušuje i gore.
Нема коментара :
Постави коментар