Potrebno je:
Priprema:
U posudu sipajte šolju tople vode, potopite papričice i suvo grožđe. Držite potopljeno 20 minuta. Ocedite. U tiganju na srednjoj vatri kuvajte piletinu dok ne dobije zlatnu boju (3-4 minuta). Dodajte papričice i suvo grožđe i sve ostale sastojke. Promešajte i sačekajte da provri. Kada provri, stavite poklopac i kuvajte sve oko 40 minuta, dok se ne skuva piletina. Dodajte soli i bibera po ukusu. Sipajte paradajz sos preko piletine i ukrasite mirođijom. Po želji se uz jelo može služiti i pirinač.
- 3 ljute papričice
- 3 kašike suvog grožđa
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 pile (3-4 kg) isečeno na 8 komada
- 2 šolje paradajz sosa
- 3 čena seckanog belog luka
- 500 g kukuruza šećerca, malo mirođije
- 1 kašičica origana
- 1/2 kašičice mlevenog cimeta
Priprema:
U posudu sipajte šolju tople vode, potopite papričice i suvo grožđe. Držite potopljeno 20 minuta. Ocedite. U tiganju na srednjoj vatri kuvajte piletinu dok ne dobije zlatnu boju (3-4 minuta). Dodajte papričice i suvo grožđe i sve ostale sastojke. Promešajte i sačekajte da provri. Kada provri, stavite poklopac i kuvajte sve oko 40 minuta, dok se ne skuva piletina. Dodajte soli i bibera po ukusu. Sipajte paradajz sos preko piletine i ukrasite mirođijom. Po želji se uz jelo može služiti i pirinač.
Нема коментара :
Постави коментар