KREM SIR
Uzeti 1 l mlakog mleka i u njega staviti 1 kašiku sirćeta,promešati i ostaviti da stoji na sobnoj temperaturi 24 h.
Nakon stajanja dodati još 1 l mlakog mleka (bez dodavanja više sirćeta),promešati i ostaviti da stoji i dalje na
sobnoj temperaturi.To ponoviti sa još 1 l mlakog mleka nakon 24 h.Posle stajanja masu procediti kroz cedilo,
i kad se dobro procedi posoliti po ukusu i izmiksati. KAČKAVALJ
Uzeti 5 l mleka i staviti da proključa sa 1 kašikom soli.Na ključ dodati 1 kašičicu esencije ( 1 kesicu limontusa
rastvorenog u malo vode).Posto se mleko odmah zgruša potrebno je unapred pripremiti cedilo.
Masu sipati i umotati u cedilo ,pritisnuti daskom i kamenom i staviti u sito da bi mogla surutka da ode.
Pošto se sir ocedi dobro okačiti da se suši nekoliko dana na promaji u mrežastoj vrećici. Sir požuti kao pravi kačkavalj.
Uzeti 1 l mlakog mleka i u njega staviti 1 kašiku sirćeta,promešati i ostaviti da stoji na sobnoj temperaturi 24 h.
Nakon stajanja dodati još 1 l mlakog mleka (bez dodavanja više sirćeta),promešati i ostaviti da stoji i dalje na
sobnoj temperaturi.To ponoviti sa još 1 l mlakog mleka nakon 24 h.Posle stajanja masu procediti kroz cedilo,
i kad se dobro procedi posoliti po ukusu i izmiksati. KAČKAVALJ
Uzeti 5 l mleka i staviti da proključa sa 1 kašikom soli.Na ključ dodati 1 kašičicu esencije ( 1 kesicu limontusa
rastvorenog u malo vode).Posto se mleko odmah zgruša potrebno je unapred pripremiti cedilo.
Masu sipati i umotati u cedilo ,pritisnuti daskom i kamenom i staviti u sito da bi mogla surutka da ode.
Pošto se sir ocedi dobro okačiti da se suši nekoliko dana na promaji u mrežastoj vrećici. Sir požuti kao pravi kačkavalj.
Idem iz ovi stopa da probam
ОдговориИзбришиEvo i ja cu sada da probam.
ОдговориИзбриши