Ovaj naziv je dobila jer svako parče pite izgleda kao lepa procvetala ruža.
500 gr. tankih kora za pitu, 4 jaja, 00-400 gr. sira, 1 kisela pavlaka, 2 žumanca, ulje
Priprema:
Sir, 4 žumanca i malo ulja promešamo viljuškom. Od belanaca (svih) ulupamo čvrst sneg pa pažljivo sjedinimo sa sirom i žumancima. Kore filujemo, slažemo jednu na drugu i tako dok ne potrošimo polovinu. Sada sve umotamo u rolat i sečemo na debljinu 2-3 prsta, redjamo parčiće na podmazan pleh a u svako parče tj. ružu stavimo po kašiku pavlake u koju smo dodali 2 žumanca. Nastavimo da slažemo kore dok ne upotrebimo i drugu polovinu tj. od samog početka vodimo racuna da ruže ne budu prevelike.
Sve ruže jos malo pospemo uljem i pečemo u rerni na 220 C dok ne postanu zlatnozute.
Нема коментара :
Постави коментар