Testo: 600 gr brašna, 2 kašičice soli, 1 kašičica šećera, 1 kašika meda, 4 dcl mlakog mleka u kome je podignut kvasac (1 pakovanje od 25 gr).
Testo pustiti da uskisne (najbolje u najlon kesi), pa se izruči na površinu posutu brašnom i
podeli na 2 dela, a zatim svaki na po 5 delova. Svaki od ovih 10 delova se razvuče na veličinu
tanjirića i premaže razmekšanim margarinom. Sada se po 5 lepinja slože jedna preko druge na
2 gomile. Gornje lepinje se ne premazuju margarinom. Pustiti da odstoji 15 minuta, pa obe
nasložene gomile razviti u krug, tako da testo bude debljine oko 4-5 mm. Svaka se zrakasto
iseče na po 16 delova, tako da se dobije materijal za ukupno 16 kroasana. Ovako formirani
delovi mogu se filovati slano ili slatko, pa se uvijaju u kiflice.
Нема коментара :
Постави коментар