Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

KUKURUZNE TORTILJE

Pomešati 4 šolje sitno mlevenog projinog brašna, 2 i 3/4 šolje vode i 1 kašičicu soli. Testo treba da je lepljivo.

Test:
otkinuti parče, malo ga pritisnuti između dlanova i ako ivice popucaju, dodati još vode.

Podeliti testo na 24 loptice veličine oraha (za "tako") ili 12 većih loptica (za "burito" ili "enčiladu").
Staviti na poslužavnik i pokriti vlažnom krpom. Razviti svaku tortilju jako tanko, između dva komada plastike isečene od deblje kese. Polako oguliti gornji sloj i odlepiti tortilju sa donjeg. Zagrejati teflon i peći tortilje jednu po jednu, 30-45 sekundi po strani, pritiskajući odozgo prstima da se nadigne. Vrele tortilje ređati na krpu. Kad se malo prohlade, uvitu u krpu i služiti odmah, ili ih potpuno ohladiti, staviti u ziplok kese i držati u frižideru do 1 nedelje.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.