Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

KUVANI ĐEVREK

Umesiti testo od :

1 kvasca (podići kao za kiselo testo),
2 čaše mlake vode,
1 čaše ulja,
2 ravne kašike šećera,
1 kašičice soli i
1 kgr brašna.

Ostaviti da kisne 1 sat, pa ga rastanjiti na debljinu prsta i praviti djevreke. Može sa 2 različite čaše (da bi se dobio prstenasti oblik) ili razviti duži valjak, pa formirati kolut i dobro pritisnuti krajeve da se slepe. Djevreke spustati u vrijuću slanu vodu i kuvati dok ne isplivaju. Onda ih vaditi, ostaviti na salveti da se ocede, pa slagati u podmazani pleh. Posuti susamom i peći dok ne porumene, na 220 stepeni. Umesto djevreka, mogu se formirati i štapici ili kifle.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Registujte domene po povoljnoj ceni. U kontrol panelu imate potpunu kontrolu nad domenima čak iako nemate predznanje ili ste napredni korisnik. Pomoću Sitebuilder-a možete napraviti Vaš sajt - brzo i lako bez ikakvog predhodnog znanja. Jednim klikom možete pokrenuti blog ili web prodavnicu (alat je jednostavan za korišćenje i odmah možete početi sa prodajom Vaših proizvoda).

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Top blogova