Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

LEPINJE

Podići 1 kvasac u 2 dcl mlake vode, sa 1 kašičicom šećera i 1 kašičicom brašna. Kada kvasac uskisne, naliti ga u 1/2 kgr brašna, dodati 1 kašičicu soli i umesiti testo. Po potrebi dodati još vode (do 1 dcl), tako da testo ne bude tvrdo, ali ni suviše meko. Umešeno testo podeliti na 12 loptica i složiti ih u podmazanom plehu. Pokriti salvetom i ostaviti da kisne (2-3 sata) da loptice dobiju duplo veću zapreminu. Pre pečenja, premazati ih pouljenom mlakom vodom. Služiti toplo.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.