Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

LEPINJE

Podići 1 kvasac u 2 dcl mlake vode, sa 1 kašičicom šećera i 1 kašičicom brašna. Kada kvasac uskisne, naliti ga u 1/2 kgr brašna, dodati 1 kašičicu soli i umesiti testo. Po potrebi dodati još vode (do 1 dcl), tako da testo ne bude tvrdo, ali ni suviše meko. Umešeno testo podeliti na 12 loptica i složiti ih u podmazanom plehu. Pokriti salvetom i ostaviti da kisne (2-3 sata) da loptice dobiju duplo veću zapreminu. Pre pečenja, premazati ih pouljenom mlakom vodom. Služiti toplo.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Registujte domene po povoljnoj ceni. U kontrol panelu imate potpunu kontrolu nad domenima čak iako nemate predznanje ili ste napredni korisnik. Pomoću Sitebuilder-a možete napraviti Vaš sajt - brzo i lako bez ikakvog predhodnog znanja. Jednim klikom možete pokrenuti blog ili web prodavnicu (alat je jednostavan za korišćenje i odmah možete početi sa prodajom Vaših proizvoda).

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Top blogova