Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

LISNATE KOVERTICE

Zamesiti :
550 gr brašna sa 3 dcl kisele vode,
1 kašičicom sirćeta i
1 kašičicom soli.

Razviti od testa ploču, pa na sredinu staviti 400 gr sala ili margarina (butera). Ploču presaviti i ostaviti da se odmara 15 minuta. Postupak ponoviti još 3 - 4 puta. Na kraju razviti koru od oko 1 cm debljine i iseći kvadrate 7 x 7 cm. Filovati ih po želji (sirom ili dinstanim mlevenim mesom) presaviti krajeve (da se dobije forma koverte), stavljati u pouljen pleh i peći na 220 C.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.