Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

PEKARSKE KIFLE

1/2 l mleka,
po 1 kašičica soli i šećera,
1 kvasac,
1 šolja ulja i
1 kgr brašna.

Podići kvasac i umesiti testo. Kada testo uskisne, na pouljenoj radnoj površini formirati od testa 40 loptica. Njih razviti tanko, svaku posebno, i uvijati kifle. Složiti ih u pleh, posuti po želji solju, susamom ili kimom i peći u rerni dok ne porumene. Služe se uz kiselo mleko ili belu kafu. Mogu se filovati pekmezom ili sirom.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.