Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

Kako da piletina bude sočna i ukusna

Sočno, mekano, hrskavo… Pečeno pile omiljena je hrana mnogima, ali od savršenog rezultata deli nas nekoliko zamki. Kao i kod pripreme svake hrane, majstori zanata imaju svoje male tajne.

Evo kako ćete dobiti sočnu piletinu:

VEŽITE PILE

Pile pre pečenja treba da povežete da bi se ravnomerno ispeklo i da bi bilo sočno. Ako to ne učinite, vrući vazduh koji cirkuliše će isušiti delove oko grudi pre nego što su bataci gotovi. Uzmite kanap i povežite pile oko nogu.

PREKRIJTE FOLIJOM

Da biste sprečili da se meso presuši, pokrijte ga aluminijskom folijom prvih 20 minuta pečenja. Folija će usporiti pečenje grudi. Foliju je dovoljno da samo stavite preko pileta da bi vazduh mogao da struji.

TIGANJ MORA DA BUDE PUN

Plitak tiganj treba da bude ispunjen piletinom, jer ako pržite komad ili dva, lako se isušuje i gore.Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.