Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

DŽEM OD KAJSIJA

Očistiti 5 kg kajsija od koštica (može i od kožica a ne mora) pa samleti i dodati 2,5 kg šećera. Staviti na plotnu i uz neprestano mešanje kuvati na laganoj vatri dok džem ne bude kuvan. Staviti par kašika džema na tacnu, pa povući varjačom po sredini da ostane trag od varjače. Ako se trag održi džem je kuvan. Sipati topao džem u zagrejane tegle , zatvoriti, dezinfikovati celofanom,uviti u čist stoljnjak ili ćebe i ostaviti da se lagano hladi do sutra.

1 коментар :

  1. Pravim dzem od kajsija kad su u sezoni:)To je posle visnje nase najomiljenije voce.Odlicno izgleda ovaj tvoj:)

    ОдговориИзбриши


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.