Sastojci:
- 3 jaja
- 2 kesice vanilin šećera
- 1 parče kvasca
- 200g mlevenih oraha
- 100g čokolade za kuvanje
- 200g šećera u prahu
- 2,5dl mleka
- 200g putera
- 450g brašna
- 5 kašika džema (po izboru)
- 1/2 struganog morskog orašćića
- soli na vrh noža
Priprema testa:
Potopiti parče kvasca u 2,5 dl mleka (sačekati da nadodje). Umutiti 150g putera sa 50g šećera u prahu, dodati 3 žumanca, soli na vrh noža, polovinu morskog oraščića. U smesu dodati mleko sa kvascem i oko 450g brašna. Testo ostaviti da nadodje oko pola sata, premesiti ga i podeliti na tri jednaka dela.
Priprema fila:
Umutiti tri belanca sa 150g šećera u prahu, dodati pet kašika džema po izboru, 2 kesice vanilin šećera sa 200g mlevenih oraha. Sve sastojke sjediniti u kompaktnu masu.
Priprema kolača:
Kore razviti oklagijom na veličinu srednjeg pleha. Na prvu razvijenu koru staviti fil, preko nje staviti drugu koru pa premazati, zatim staviti i treću koru da prekrije fil. Kolač nakon slaganja kora ostaviti da stoji 15 minuta da nadodje u plahu, a potom ga peći. Kolač peći na 200 stepeni dok kora ne porumeni, smanjiti na 180 kada porumeni i ostaviti još oko10-ak minuta pa izvaditi iz rerne.
Pripremiti glazuru od čokolade tako što se 100g čokolade otopi na pari i sjedini sa 50g putera u glatku masu. Glazuru preliti preko kolača, sačekati da se malo ohladi, pa iseći na kocke.
Нема коментара :
Постави коментар