POTREBNE NAMIRNICE (za 6 osoba):
1,5 kg čiste ribe 1 kg crnog luka 150-300g suvih šljiva 150-200g seckanih dunja 100-200g kiselih jabuka 1 veci limun 2 lista lorbera malo aleve paprike paradajz pire kašicica šećera biber u zrnu rakijska čaša sirćeta peršun, koren celera, soli i ostalih začina po ukusu PRIPREMA
Šarana posoliti, uvaljati u brašno i pržiti na ulju (da ne porumeni). Staviti ga u dublji
pleh, posuti zrnima bibera i preko poređati kolutove limuna i list lorbera.
NADEV
Iseckati luk na rebarca i pržiti na ulju (samo da omekša, da ne porumeni). Dodati
alevu papriku, 1,5-2 litra vode, suve šljive, dunje, jabuke, celer, peršun, sirće,
paradajz pire i šećer. Sve ovo prokuvati i preliti ribu u plehu. Peći na većoj
temperaturi 1,5-2 sata (ne mešati, nego samo povremeno pritiskati kašikom),
dodati i ulje od prženja ribe, dok se masa ne ujednači i uvri.
1,5 kg čiste ribe 1 kg crnog luka 150-300g suvih šljiva 150-200g seckanih dunja 100-200g kiselih jabuka 1 veci limun 2 lista lorbera malo aleve paprike paradajz pire kašicica šećera biber u zrnu rakijska čaša sirćeta peršun, koren celera, soli i ostalih začina po ukusu PRIPREMA
Šarana posoliti, uvaljati u brašno i pržiti na ulju (da ne porumeni). Staviti ga u dublji
pleh, posuti zrnima bibera i preko poređati kolutove limuna i list lorbera.
NADEV
Iseckati luk na rebarca i pržiti na ulju (samo da omekša, da ne porumeni). Dodati
alevu papriku, 1,5-2 litra vode, suve šljive, dunje, jabuke, celer, peršun, sirće,
paradajz pire i šećer. Sve ovo prokuvati i preliti ribu u plehu. Peći na većoj
temperaturi 1,5-2 sata (ne mešati, nego samo povremeno pritiskati kašikom),
dodati i ulje od prženja ribe, dok se masa ne ujednači i uvri.
Нема коментара :
Постави коментар