Sastojci:
- 3 do 4 velika struka praziluka
- 1 kg suvih dimljenih kostiju
- 1 kg belog krompira
- pola glavice belog luka
- biber u zrnu
- mleveni biber
- lovorov list
- aleva paprika
- kašika ulja
- kašika brašna
- so po potrebi
- malo tucane ljute paprike
Priprema:
Suve kosti obariti i prohladiti, a zatim sa njih skinuti meso, a vodu u kojoj su se kuvale sačuvati.
U šerpu u kojoj kuvate jelo staviti očišćen i na deblje kolutove iseckan praziluk, obariti ga kratko, a zatim odliti vodu. Naliti vodu u kojoj su se kuvale suve kosti, dodati krompir, meso od kostiju, sitno iseckan beli luk, biber u zrnu i mleveni biber, lovorov list i alevu papriku po želji.
Kuvati oko pola sata dok se krompir ne raspadne i tako da jelu gustinu. Dodati, tanku zapršku sa brašnom i alevom paprikom. Jelo ne treba soliti sve dok ne bude skuvano, jer suve kosti puste dosta soli. So dodati na kraju ako je potrebno. Cušpajz treba da ima gustinu, i ne treba dozvoliti da tečnost potpuno ispari.
Ovo jelo možete praviti i sa suvim rebrima (skuplja varijanta). Takodje, može se pripremati i kao posno jelo, ali u tom slučaju se izostavlja meso.
Kada se završi kuvanje, cušpajz sipati u tanjir (jelo možete po želji posuti sa ljutom tucanom paprikom).
Vreme pripreme 30 - 45 minuta
Služiti uz domaću pogaču i pivo.
Prijatno!
Recept poslala Lela
- 3 do 4 velika struka praziluka
- 1 kg suvih dimljenih kostiju
- 1 kg belog krompira
- pola glavice belog luka
- biber u zrnu
- mleveni biber
- lovorov list
- aleva paprika
- kašika ulja
- kašika brašna
- so po potrebi
- malo tucane ljute paprike
Priprema:
Suve kosti obariti i prohladiti, a zatim sa njih skinuti meso, a vodu u kojoj su se kuvale sačuvati.
U šerpu u kojoj kuvate jelo staviti očišćen i na deblje kolutove iseckan praziluk, obariti ga kratko, a zatim odliti vodu. Naliti vodu u kojoj su se kuvale suve kosti, dodati krompir, meso od kostiju, sitno iseckan beli luk, biber u zrnu i mleveni biber, lovorov list i alevu papriku po želji.
Kuvati oko pola sata dok se krompir ne raspadne i tako da jelu gustinu. Dodati, tanku zapršku sa brašnom i alevom paprikom. Jelo ne treba soliti sve dok ne bude skuvano, jer suve kosti puste dosta soli. So dodati na kraju ako je potrebno. Cušpajz treba da ima gustinu, i ne treba dozvoliti da tečnost potpuno ispari.
Ovo jelo možete praviti i sa suvim rebrima (skuplja varijanta). Takodje, može se pripremati i kao posno jelo, ali u tom slučaju se izostavlja meso.
Kada se završi kuvanje, cušpajz sipati u tanjir (jelo možete po želji posuti sa ljutom tucanom paprikom).
Vreme pripreme 30 - 45 minuta
Služiti uz domaću pogaču i pivo.
Prijatno!
Recept poslala Lela
Нема коментара :
Постави коментар