Sastojci:
papir za pečenje
malo ulja za posmazivanje
Priprema:
Sve sastojke sem dodataka umešati zajedno ručno ili mikserom.
U tepsiju staviti papir za pečenje i podmazati ga uljem sa obe strane.
Smesu preliti preko papira, debljina smese oko 5 mm.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 C , samo 5-7 minuta.
Izvaditi ispečenu koru i prevrnuti na krpu, skinuti papir za pečenje (da se rolat ne bi lepio za krpu posuti malo šećera u prahu ili kristalu).
Premazati gornji deo kore sa džemom po ukusu, eurokremom, topljenom čokoladom ...
lagano pomažući se krpom urolati i ostaviti malo da se prohladi.
Iseći i servirati.
VREME PRIPREME 15 MIN :))
Recept od: A. Radovanović
- 6 celih jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
papir za pečenje
malo ulja za posmazivanje
Priprema:
Sve sastojke sem dodataka umešati zajedno ručno ili mikserom.
U tepsiju staviti papir za pečenje i podmazati ga uljem sa obe strane.
Smesu preliti preko papira, debljina smese oko 5 mm.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 C , samo 5-7 minuta.
Izvaditi ispečenu koru i prevrnuti na krpu, skinuti papir za pečenje (da se rolat ne bi lepio za krpu posuti malo šećera u prahu ili kristalu).
Premazati gornji deo kore sa džemom po ukusu, eurokremom, topljenom čokoladom ...
lagano pomažući se krpom urolati i ostaviti malo da se prohladi.
Iseći i servirati.
VREME PRIPREME 15 MIN :))
Recept od: A. Radovanović
Нема коментара :
Постави коментар