Sastojci:
Priprema:
KORE:
7 belanaca, 8 kašika šećera, 1 vanil šećer, 1 kašika sirćeta, 3 kašike lešnika, 3 kašike oraha, 1 kašika plazme. Na isti način ispeći još dve kore.
PREMAZ ZA KORE:
400g bele čokolade preliti sa vrelom vodom. Ostaviti da odstoji 10-ak minuta (čokolada će se odvojiti od vode), ocediti i dodati čokoladi 1 žumance i pola margarina. Sa ovom smešom premazati sve 3 kore.
FIL I:
Umutiti 21 žumance sa 18 kašika šećera i skuvati na pari. Kad se ohladi dodati 1 1/2 margarina, 200g lešnika, 300g mlevene plazme.
FIL II:
Izmutiti 300g šlaga i na kraju dodati 150g mleka u prahu.
Recept od: B. Rudić
- 21 jaje
- 3 vanil šećera
- 3 kašike sirćeta
- 9 kašika lešnika
- 9 kašika oraha
- 3 kašike plazme
- 24+18 kašika šećera
- 2 margarina
- 200 g lešnika
- 300 g mlevene plazme (da napomenem da je ovo ukupna količina lešnika i mlevene plazme za celu tortu, znači stavite u kore pa šta ostane u fil)
- 400g bele čokolade
- 1 žumance
- 300g šlaga
- 150 g mleka u prahu
Priprema:
KORE:
7 belanaca, 8 kašika šećera, 1 vanil šećer, 1 kašika sirćeta, 3 kašike lešnika, 3 kašike oraha, 1 kašika plazme. Na isti način ispeći još dve kore.
PREMAZ ZA KORE:
400g bele čokolade preliti sa vrelom vodom. Ostaviti da odstoji 10-ak minuta (čokolada će se odvojiti od vode), ocediti i dodati čokoladi 1 žumance i pola margarina. Sa ovom smešom premazati sve 3 kore.
FIL I:
Umutiti 21 žumance sa 18 kašika šećera i skuvati na pari. Kad se ohladi dodati 1 1/2 margarina, 200g lešnika, 300g mlevene plazme.
FIL II:
Izmutiti 300g šlaga i na kraju dodati 150g mleka u prahu.
Recept od: B. Rudić
Нема коментара :
Постави коментар