Sastojci:
- 6 celih jaja
- 12 kašika šećera + 100gr.
- 300gr. margarina
- 100gr. brašna
- 400gr. mlevenih oraha
- 4 vanil šećera
- 4 štangle čokolade
- malo mleka
Postupak pripreme:
KORA: umutiti sneg od 6 belanaca sa 6 kašika šećera. Posebno umutiti 200gr. margarina i dodati mu brašno i 200gr. mlevenih oraha. Ovu smesu sjediniti sa umućenim belancima i razliti u podmazan pleh. Staviti na 200 stepeni C (kora je pečena kada viljuška lako prolazi kroz smesu).
PRVI DEO: 6 žumanaca 6 kašika šećera i 2 vanil sećera dobro umutiti i premazati preko kore. Vratiti u rernu smanjenu na 50 stepeni da se lagano suši.
DRUGI DEO: u šerpu staviti malo mleka (toliko da se ostali sastojci mogu lako mešati), 200gr oraha, 100gr.šećera, 2 vanil šećera i 4 štangle čokolade. Kuvati na tihoj vatri dok fil ne postane gust. U ohladjen fil dodati 100gr. margarina i penasto umutiti. Ovaj fil premazati preko kore, ohladiti i seći na štangle.
PRIJATNO!
Poslala: Bojana P. iz Subotice
Нема коментара :
Постави коментар