Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

Kraljica štangli


Sastojci:
  • 6 celih jaja
  • 12 kašika šećera + 100gr.
  • 300gr. margarina
  • 100gr. brašna
  • 400gr. mlevenih oraha
  • 4 vanil šećera
  • 4 štangle čokolade
  • malo mleka
Postupak pripreme:
KORA: umutiti sneg od 6 belanaca sa 6 kašika šećera. Posebno umutiti 200gr. margarina i dodati mu brašno i 200gr. mlevenih oraha. Ovu smesu sjediniti sa umućenim belancima i razliti u podmazan pleh. Staviti na 200 stepeni C (kora je pečena kada viljuška lako prolazi kroz smesu). 
PRVI DEO: 6 žumanaca 6 kašika šećera i 2 vanil sećera dobro umutiti i premazati preko kore. Vratiti u rernu smanjenu na 50 stepeni da se lagano suši.
DRUGI DEO: u šerpu staviti malo mleka (toliko da se ostali sastojci mogu lako mešati), 200gr oraha, 100gr.šećera, 2 vanil šećera i 4 štangle čokolade. Kuvati na tihoj vatri dok fil ne postane gust. U ohladjen fil dodati 100gr. margarina i penasto umutiti. Ovaj fil premazati preko  kore, ohladiti i seći na štangle. 
PRIJATNO!

Poslala:  Bojana P. iz Subotice

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch