Neophodni sastojci:
- 250 gr margarina,
- 150-200 gr secera u prahu,
- 1 vanilin secer,
- 1 jaje,
- 1 limun,
- 600 gr brasna
Postupak pripreme:
Margarin razmekšati, dodat šećer, vanilin sećer, mijesiti rukama, zatim dodati jaje opet mijesiti. Izrendati koru od limuna ako je manji limun iscijediti čitav u masu a ako je veći pola limuna da nebi bilo previše kiselasto, dodavati brašno ne više od 600 gr, ja stavim i manje od 500 do 550. ostaviti 30 min u frižideru pa razvući na pobrašnjenom stolu. Vaditi modlom i peći u zagrijanoj pećnici na 200 nekih 15 min dok ne dobiju žućkastu boju. Ako ih pravite tanje možete ih spajati sa kremom.Posuti sećerom u prahu.
Recept od: Irma K. iz Podgorice
Нема коментара :
Постави коментар