Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

KROFNE

7 dl mleka, dva jaja, mala kašikica soli, 2 velike kašike šećera, kašika kvasca, brašno. U mlakom mleku razmutiti kvasac, dodati jaja, so i šećer, opet dobro razmutiti i onda dodajeti brašno po potrebi. Napraviti smesu da nije ni pretvrda ni premeka. Izlupati dobro i ostavi da se diže. Nek se digne bar dva puta (što vise puta nadodju, budu bolje). Posuti sto brašnom i samo malo testo premesiti tek toliko da se ne lepi za ruke i da možete razvaljati , razvaljajte testo debelo oko 1,5 cm i vadite čašom, pecite na ulju na jačoj vatri (obavezno stavljati u toplo ulje). Ako ih hoćete puniti nečim, onda isto vadite čašom krugove, puniti jedan krug, poklopiti drugim i onda izvaditi malo manjom čašom da se krugovi spoje. Ili kad su pečene ušpricati džem sa špricom .

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Registujte domene po povoljnoj ceni. U kontrol panelu imate potpunu kontrolu nad domenima čak iako nemate predznanje ili ste napredni korisnik. Pomoću Sitebuilder-a možete napraviti Vaš sajt - brzo i lako bez ikakvog predhodnog znanja. Jednim klikom možete pokrenuti blog ili web prodavnicu (alat je jednostavan za korišćenje i odmah možete početi sa prodajom Vaših proizvoda).

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Top blogova