Iseći meso od svinjske plećke na krupne komade. Naneti na njih dosta senfa, posuti karijem, šolju i preliti uljem. Sve dobro promešati rukama i staviti tepsiju u rernu, da se peče oko 15 minuta. Samleti na mašini za meso nekoliko glavica crnog luka, nekoliko češnjeva belog luka i nekoliko ljutih papričica. Ovu smesu dinstati na zagrejanom ulju. Dodati vezu začina: peršunov list, majčinu dušicu, lorber, estragon. Zatim, redom, dodavati malo mlevene kurkume, bibera mlevenog, karija i 2 - 3 karanfilića. Dinstati uz mešanje, pa naliti bujonom od mesa. Kada provri, dodati meso propečeno u rerni, smanjiti vatru i pustiti da krčka. Po potrebi dodati još bujona. Samleti tikvice (sa korom), ubaciti u šerpu i pustiti da krčka 5 minuta. Zatim ubaciti mleveni plavi patlidžan i opet pustiti da krčka 5 minuta. Na kraju ubaciti i mleveni krompir i pustiti da sve krčka još 45 minuta. Po ukusu, može se dodati i malo cimeta (dobija ukus kreolske kuhinje).
Služi se uz klasično pripremljen dinstani pirinač, u kome od začina obavezno treba dodati i kari.
Služi se uz klasično pripremljen dinstani pirinač, u kome od začina obavezno treba dodati i kari.
Нема коментара :
Постави коментар