Mlado pile iseći na nekoliko komada i staviti u posudu sa vec zagrejanom masnoćom (jedna kašika).
Zatim u to ubaciti jednu vezu isečene zeleni i glavicu crnog luka i to pržiti zajedno sa piletinom.
Postepeno dolivati po malo vode. Oprati 50 gr pečurki, pa ih popariti vrelom vodom i zatim iseći na listiće.
Kada meso i luk i zelen budu potpuno mekani, dodati isečene pečurke. Dodati soli i bibera po ukusu i nastaviti
pirjanjenje. Zatim meso izvaditi, a zelen i pečurke propasirati, pa taj sos vratiti u istu posudu. Dodati jos malo
pečurki isečenih na kolutove, vratiti meso i pustiti da se dalje kuva. Umutiti 2 žumanceta sa kašikom pavlake i
nasuti u sos. Dobro promešati i izmaknuti sa šporeta. Na kraju dodati i malo limunovog soka.
Zatim u to ubaciti jednu vezu isečene zeleni i glavicu crnog luka i to pržiti zajedno sa piletinom.
Postepeno dolivati po malo vode. Oprati 50 gr pečurki, pa ih popariti vrelom vodom i zatim iseći na listiće.
Kada meso i luk i zelen budu potpuno mekani, dodati isečene pečurke. Dodati soli i bibera po ukusu i nastaviti
pirjanjenje. Zatim meso izvaditi, a zelen i pečurke propasirati, pa taj sos vratiti u istu posudu. Dodati jos malo
pečurki isečenih na kolutove, vratiti meso i pustiti da se dalje kuva. Umutiti 2 žumanceta sa kašikom pavlake i
nasuti u sos. Dobro promešati i izmaknuti sa šporeta. Na kraju dodati i malo limunovog soka.
Нема коментара :
Постави коментар