30 dg mešanih pečuraka
1 glavica luka
4 jaja
2,5 dl mleka
5 dg narendanog sira trapista
2 kašike brašna
2 kašike prezli
1 kašika maslaca
morski oraščić
ulje, so
Pečurke pažljivo očistite, operite i narežite na tanke listiće. Na maslacu popržite luk, dodajte narezane pečurke, posolite i pirjajte da pečurke omekšaju i da tečnost, koju za vreme pirjanja puste, ispari. Zatim pečurke posipajte brašnom, zalijte mlekom i lagano kuvajte do gustine sosa. Maknite potom s vatre, pa kada se ohladi, umešajte rendani sir i morski oraščić, umućene žumance i čvrsti sneg od belanaca. U prikladnu, ranije zamašćenu i prezlama posutu posudu, ulijte pripremljenu smesu do 3 visine, odmah stavite u zagrejanu rernu i pecite oko 30-35 minuta, odnosno da se sufle podigne i površina pozlati.
Нема коментара :
Постави коментар