600 g duboko smrznutog lisnatog testa,
2 žumanceta,
80 g šecera,
50 g maslaca,
2 cl ruma,
200 g samlevenih oraha,
100 g prezli,
1/2 kašicice cimeta,
naribana kora polovine limuna,
50 g suvog grožda,
3-4 kašike mleka,
1 žumance
Priprema:
Lisnato testo neka se otapa 30-60 minuta na sobnoj temperaturi.
Za nadev, penušavo izmešajte žumance sa šećerom.
Rastopite maslac i pomešajte ga sa žumancima, dodajte mlevene orahe,
mrvice, cimet, limunovu koru, rum i suvo grožđe koje ste prethodno
oprali toplom vodom. Ulijte onoliko mleka koliko je potrebno
da smesa bude čvrsta. Odložite polovinu lisnatog testa; preostalo testo
složite jedno na drugo i razvaljajte u četvorougaonike 35x40 cm.
Rasporedite nadev po sredini testa, razmutite žumance, pa njime
premažite ivice i prebacite ih preko nadeva. Razvaljajte komad testa
koji ste odložili, isećite ga na pruge, premažite žumancetom i lagano
utisnite na savijaču. Lim isperite hladnom vodom, stavite na njega savijaču
i ostavite da odstoji 15 minuta. Zagrejte rernu na 220C. Savijaču pecite 45 minuta.
Нема коментара :
Постави коментар