Sastojci:
Pola kg belih delova praziluka, šolja maslinovog ulja, šolja gustog soka od paradajza, mleveni biber, origano.
Priprema:
Svaki komad praziluka preseče se po sredini i sečenim delom položi po plehu ili đuveču. Komadi se slažu jedan do drugog, a ne jedan preko drugog. Pospe se biberom, prelije uljem i nalije vodom da praziluk bude potpuno pokriven. Zatvori se folijom i ostavi na tihoj vatri oko 1 sat da se krčka. Skine se folija i bez folije se kuva nekoliko minuta dok voda ne ispari. Pospe se origanom i prelije paradajzom. Stavi se u zagrejanu rernu desetak minuta. Služi se topao ili hladan.
Pola kg belih delova praziluka, šolja maslinovog ulja, šolja gustog soka od paradajza, mleveni biber, origano.
Priprema:
Svaki komad praziluka preseče se po sredini i sečenim delom položi po plehu ili đuveču. Komadi se slažu jedan do drugog, a ne jedan preko drugog. Pospe se biberom, prelije uljem i nalije vodom da praziluk bude potpuno pokriven. Zatvori se folijom i ostavi na tihoj vatri oko 1 sat da se krčka. Skine se folija i bez folije se kuva nekoliko minuta dok voda ne ispari. Pospe se origanom i prelije paradajzom. Stavi se u zagrejanu rernu desetak minuta. Služi se topao ili hladan.
Нема коментара :
Постави коментар