Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

POSNE SARME OD SVEŽEG KUPUSA

1 glavica kupusa srednje veličine
4 glavice crnog luka
2 šoljice pirinča
3 paradajza
aleva paprika
ulje, so, biber
Propržite na ulju sitno iseckan luk, dodajte pirinač i pržite jos nekoliko minuta, zatim dodajte polovinu oljuštenog seckanog paradajza, posolite, pospite alevom paprikom, dinstajte jos malo, pa skinite sa štednjaka. Dok se nadev hladi, u vrijućoj slanoj vodi obarite glavicu kupusa. Posle desetak minuta kuvanja, ocedite vodu i isecite zadebljanja na listovima. U vatrostalnu posudu
podmazanu uljem poredjajte nekoliko listova barenog kupusa. Od ostalih listova pravite sarmice tako sto ćete na sredinu svakog lista staviti malo nadeva. Redjajte sarme u posudu, prekrijte ih seckanim paradajzom, vodom i uljem, pa stavite u zagrejanu rernu. Pecite duže vreme na tihoj vatri, uz povremeno dolivanje tople vode, bez mešanja.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch