Sastojci:
1 kg tankih kora, 1 kg višanja, šećer, ulje, šećer u prahu. Priprema:
Višnje se očiste od koštica, pošećere i malo ostave da odstoje. Kore se izdele na tri dela, malo poprskaju uljem i preko njih se slože višnje. Kore se uviju i stave u podmazan pleh. Peku se u zagrejanoj rerni 30 minuta. Ako je rerna jaka, dobro je pitu prekriti folijom, koja se kasnije skida. Ovo se radi kod onih šporeta gde rerna jače greje odozgo, nego odozdo.
1 kg tankih kora, 1 kg višanja, šećer, ulje, šećer u prahu. Priprema:
Višnje se očiste od koštica, pošećere i malo ostave da odstoje. Kore se izdele na tri dela, malo poprskaju uljem i preko njih se slože višnje. Kore se uviju i stave u podmazan pleh. Peku se u zagrejanoj rerni 30 minuta. Ako je rerna jaka, dobro je pitu prekriti folijom, koja se kasnije skida. Ovo se radi kod onih šporeta gde rerna jače greje odozgo, nego odozdo.
Нема коментара :
Постави коментар