Potrebno je :
500gr kora za gibanicu ili debljih za pitu (ne onih sasvim tankih) i ulje.
Ako pravite kore, potrebno je 6 kora malo većih od veličine tepsije koja bi trebalo da bude okrugla. Naredja se pola kora odozdo, premazanih uljem u svakom sloju. Kore se redjaju tako da prelaze preko ivica tepsije. Stavi se sav fil i rasporedi ravnomerno, a onda se prekrija ostalim korama, ponovo premazanim uljem. Ivice koje preostaju se iseku ili podviju na gornju površinu pite i malo viljuškom pritisnu, a može se ostacima kora pita ukrasiti. Pite se pre pečenja malo nožem zaseku i premazu uljem. Po vadjenju iz rerne, poprskaju se malo vodom i pokriju salvetom.
Fil:
750gr praziluka
200gr sira (feta ili slicno)
2 glavice luka
2 jaja,
mirodjija, so, biber, maslinovo ulje (ili obično, naravno po zelji).
Luk se isecka sitno a prasiluk na kolutove od po 1cm. Seckani luk se proprži na ulju, doda se praziluk, začini i sve zajedno se dinsta oko 10 minuta. Doda se sir i skloni se sa vatre da se malo prohladi a zatim se dodaju i jaja. Filom se puni pita kao što je gore opisano. peče se na 180 stepeni oko 45 min.
Vidi jos i ovo...
Пријавите се на:
Објављивање коментара
(
Atom
)
Ako želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.
jaja
brašno
orah
mleko
čokolada
crni luk
sir
limun
peršun
Riba
pavlaka
krompir
beli luk
pečurke
kore
piletina
jogurt
kvasac
svež paradajz
šunka
pirinač
aleva paprika
šargarepa
jabuke
keks
praziluk
svinjsko meso
rum
susam
banana
celer
majonez
med
smokve
belo vino
lešnik
ljute paprike
mak
višnje
griz
krastavac
pasulj
slatke paprike
spanać
šljive
jagode
kakao
kokos
slanina
kupus
teleće meso
džem
grašak
kafa
kesten
soja
tikvice
badem
cvekla
govedina
kajmak
kajsije
kukuruz
oblande
pivo
ratluk
suvo groždje
ananas
blitva
breskva
crno vino
dimljene kobasice
eurokrem
jagnjeće iznutrice
kačkavalj
kornfleks
kruške
maline
morski oraščić
muskatni oraščić
puding
pšenica
tikva
boranija
djumbir
dulek
dunja
jagnjeće meso
karamele
karfiol
kelj
kikiriki
kivi
kreker
krem banane
kuvani paradajz
lovorov list
mango
masline
mekinje
nana
ren
suncokret
suve dimljene kosti
trešnje
viršle
zelena salata
zova
ćuretina
šipurak
Нема коментара :
Постави коментар