- 250 g brašna, so, 125 g maslaca- 5 jaja, po jedna crvena, žuta i zelena paprika- čen belog luka, 2 kašike maslinovog ulja, biber- 200 g kuvane šunke, 500 g nemasnog sremskog sira- 3 kašike blagog senfa, 3 kašike soka od limuna
Sipati brašno u činiju i napraviti udubljenje u sredini. Dodati so, maslac u kockama i jaje,
sve dobro pomešati i oblikovati testo. Formirati testo u obliku lopte, zaviti u foliju i ostaviti u
frižider oko 30 minuta. Oprati i očisteti paprike, izvaditi semenke i iseći na kocke,očistiti i iseći
beli luk. U zagrejanom ulju pržiti paprike i luk oko 2 minuta, posoliti i pobiberiti. Razviti testo
po površini posuti brašnom. Podmazati pleh prečnika 25 cm i podići ivice testa oko 4 cm.
Ostaviti testo u frižideru oko 30 minuta.
Zagrejati rernu na 200 stepeni. Iseći šunku na kriške, a onda pomešati sir, preostala jaja i
senf. Začiniti biberom, sokom od limuna i posoliti. Dodati već uprženo povrće i šunku.
Površinu testa glatko premazati nadevom od sira, šunke i povrća. Pitu peći na rešetki u sredini
rerne oko 40 minuta. Po želji pitu začiniti začinskim travama.
Нема коментара :
Постави коментар