Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

PITA OD PAPRIKA

Potrebno je:

- 250 g brašna, so, 125 g maslaca
- 5 jaja, po jedna crvena, žuta i zelena paprika
- čen belog luka, 2 kašike maslinovog ulja, biber
- 200 g kuvane šunke, 500 g nemasnog sremskog sira
- 3 kašike blagog senfa, 3 kašike soka od limuna


Sipati brašno u činiju i napraviti udubljenje u sredini. Dodati so, maslac u kockama i jaje,
sve dobro pomešati i oblikovati testo. Formirati testo u obliku lopte, zaviti u foliju i ostaviti u
frižider oko 30 minuta. Oprati i očisteti paprike, izvaditi semenke i iseći na kocke,očistiti i iseći
beli luk. U zagrejanom ulju pržiti paprike i luk oko 2 minuta, posoliti i pobiberiti. Razviti testo
po površini posuti brašnom. Podmazati pleh prečnika 25 cm i podići ivice testa oko 4 cm.
Ostaviti testo u frižideru oko 30 minuta.
Zagrejati rernu na 200 stepeni. Iseći šunku na kriške, a onda pomešati sir, preostala jaja i
senf. Začiniti biberom, sokom od limuna i posoliti. Dodati već uprženo povrće i šunku.
Površinu testa glatko premazati nadevom od sira, šunke i povrća. Pitu peći na rešetki u sredini
rerne oko 40 minuta. Po želji pitu začiniti začinskim travama.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch