Sastojci:
Jabuke se oljušte i istružu. Kore se izdele na tri dela, malo poprskaju uljem i preko njih se stave pošećerene jabuke. Kore se uviju i stave u podmazan pleh. Pokriju se folijom i stave u dobro zagrejanu rernu. Posle 25 minuta, folija se skine, rerna isključi, a pita ostavi još jedno desetak minuta. Kad se pita izvadi, a potom pusti da se ohladi, iseče na šnite i pospe šećerom u prahu.
- 1 /2 kg tankih kora,
- 1 kg jabuka,
- ulje, šećer,
- prah šećer.
Jabuke se oljušte i istružu. Kore se izdele na tri dela, malo poprskaju uljem i preko njih se stave pošećerene jabuke. Kore se uviju i stave u podmazan pleh. Pokriju se folijom i stave u dobro zagrejanu rernu. Posle 25 minuta, folija se skine, rerna isključi, a pita ostavi još jedno desetak minuta. Kad se pita izvadi, a potom pusti da se ohladi, iseče na šnite i pospe šećerom u prahu.
sr.wikibooks.org/wiki/Pita_sa_jabukama_i_tankim_korama.jpg |
Нема коментара :
Постави коментар