Iseći na krupnije listiće 500 gr pečuraka (bolje je ako je više vrsta). Staviti u zagrejanu šerpu da se dinstaju u
sopstvenom soku, na tišoj vatri, dodati glavicu sitno iseckanog crnog luka, poklopiti, krčkati oko 15 min. Dodari zatim 100 gr butera, 2 ravne kašike brašna, 25 cl pavlake, soli, bibera i muskatnog oraščića, sitno sečenog peršunovog lista, soka od limuna, sve premešati i jos dodati malo milerama. Presuti u podmazan pleh i posuti krupnim, preprženim mrvicama od belog hleba. Peći na 180C oko 10 - 15 min.
sopstvenom soku, na tišoj vatri, dodati glavicu sitno iseckanog crnog luka, poklopiti, krčkati oko 15 min. Dodari zatim 100 gr butera, 2 ravne kašike brašna, 25 cl pavlake, soli, bibera i muskatnog oraščića, sitno sečenog peršunovog lista, soka od limuna, sve premešati i jos dodati malo milerama. Presuti u podmazan pleh i posuti krupnim, preprženim mrvicama od belog hleba. Peći na 180C oko 10 - 15 min.
Нема коментара :
Постави коментар