Sastojci:
500 g belog brašna, 60 g sećera, 3 kasicice suvog kvasca, 50 g čokoladnih "kapi",
1 /2 kašičice soli, 2,5 dl mleka, 3 kašike maslinovog ulja, 1 jaje
Priprema:
Ugrejte rernu na 200 C. Podmažite i pospite brašnom dva pleha sa po 10-12 udubljenja-modle za kolacice. U jednu posudu sipajte prosejano brašno, sećer, kvasac i prstohvat soli. Promešajte i napravite kupastu gomilu.. U drugoj posudi umutite jaje, mleko i ulje. Sve sipajte na gomilu brašna i sjedinite. Dodajte "kapi" čokolade. Promešajte dobro da se rasporede po celom testu. Sipajte testo u modle, ali ih ispunite samo 3/4. Stavite u rernu 20-25 minuta, odnosno dok kolaciči ne narastu i dobiju zlatnu boju. Otvorite remu. Ostavite da se kolačići hlade u modlama 5 minuta, zatim iz izvadite i stavite na rešetku da se ohlade.
Sluzite hladne kolače.
Нема коментара :
Постави коментар