Sastojci:
250 g belog brašna, 1 ravna kašika suvog kvasca, 1 kašičica cimeta u prahu, 200 ml mleka, 2 belanca,
60 ml maslinovog ulja, 60 ml meda, 1/2 kašičice soli, 125 g jabuke
Priprema:
U jednu posudu stavite prosejano brašno i kvasac, so i cimet. Dobra promešajte da se sjedine. U drugu posudu stavite ostale sastojke, osim belanaca koje ćete posebno vrlo cvrsto umutiti i pažljivo umešati. Dodajte sadržaj druge posude i pažljivo promešajte varjačom da bi se sve ujednačilo i izmešalo. Poslednje dodajte jabuke iseckane u kockice. Podmažite 8 modli za kolače i sipajte testo do 3/4 modle. Pecite 12 minuta dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite ih iz modli i ohladite na rešetki.
Sluzite ih hladne.
250 g belog brašna, 1 ravna kašika suvog kvasca, 1 kašičica cimeta u prahu, 200 ml mleka, 2 belanca,
60 ml maslinovog ulja, 60 ml meda, 1/2 kašičice soli, 125 g jabuke
Priprema:
U jednu posudu stavite prosejano brašno i kvasac, so i cimet. Dobra promešajte da se sjedine. U drugu posudu stavite ostale sastojke, osim belanaca koje ćete posebno vrlo cvrsto umutiti i pažljivo umešati. Dodajte sadržaj druge posude i pažljivo promešajte varjačom da bi se sve ujednačilo i izmešalo. Poslednje dodajte jabuke iseckane u kockice. Podmažite 8 modli za kolače i sipajte testo do 3/4 modle. Pecite 12 minuta dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite ih iz modli i ohladite na rešetki.
Sluzite ih hladne.
Нема коментара :
Постави коментар