Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

KOLAČI SA JABUKOM I MEDOM

Sastojci:

250 g belog brašna, 1 ravna kašika suvog kvasca, 1 kašičica cimeta u prahu, 200 ml mleka, 2 belanca,
60 ml maslinovog ulja, 60 ml meda, 1/2 kašičice soli, 125 g jabuke

Priprema:

U jednu posudu stavite prosejano brašno i kvasac, so i cimet. Dobra promešajte da se sjedine. U drugu posudu stavite ostale sastojke, osim belanaca koje ćete posebno vrlo cvrsto umutiti i pažljivo umešati. Dodajte sadržaj druge posude i pažljivo promešajte varjačom da bi se sve ujednačilo i izmešalo. Poslednje dodajte jabuke iseckane u kockice. Podmažite 8 modli za kolače i sipajte testo do 3/4 modle. Pecite 12 minuta dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite ih iz modli i ohladite na rešetki.
Sluzite ih hladne.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.