Potrebno Vam je ....
Za testo:
75 g maslaca, 75 g sećera,
1 kesica vanilin sećera, prstohvat praska za pecivo, 50 g oljuštenog, mlevenog badema, 2 kašike hladne vode, 125 g pšenicnog brašna.
Za nadev:
1/2 kesice mlevenog, belog želatina, sutlijaš od 750 ml (3/4 l) mleka, 500 g jagoda,
2 kesice Dr. Oetker crvenog preliva za torte, 4 kašike sećera, 500 ml (1/2 l) vode ili bistrog soka od jabuke, 400 ml slatke pavlake,
2 kesice vanilin sećera, , 2 kesice Kremfix-a (učvršćivač za slatku pavlaku).
Za ukrasavanje:
100 g ispasiranih jagoda, 150 g pripremljenih, celih jagoda.
Priprema:
Za testo pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u posudu za mešenje. Dodajte preostale sastojke i mutite mikserom (nastavci za mesenje) prvo najnižom a potom najvećom brzinom. Na kraju izručite testo na radnu ploču i još jednom dobro promesite. Ukoliko se lepi, ostavite teste malo da odstoji na hladnom. Razvucite testo na podmazanoj, pravougaonoj tepsiji posutoj brašnom. Stavite da se peče. Elektriena peeniea: prethodno zagrejatl i peći na 200'C.
Vreme pečenja: ca. 15 minuta
Nakon pečenja ostavite kolač da se ohladi.
Nadev:
Otopite želatin prema uputstvu sa kesice. Pripremite sutlijaš sa 750 ml mleka. Dodajte želatln u vruć sutlijaš i ostavite smesu da se ohladi. Operite jagode, očistite ih i prepolovite ih. Poredjajte ih po testu, tako da ravna strana bude okrenuta ka testu. Pripremite preliv za torte prema uputstvu sa kesice, dodajući šećer i vodu (ili sok od jabuke), i prelijte preko jagoda. Umutite slatku pavlaku sa vanilin sećerom i Kremfixom. Potom pažljivo sjedinite sa dobro
ohladjenim sutlijašem. Nanesite sutlijaš pomešan sa slatkom pavlakom pažljivo preko voća i poravnajte.
Ukrasavanje:
Ispasirane jagode sipajte u kesu za zamrzivač, odsecite jedan mali ćošak i isprskajte sutlijaš pireom od jagoda. Preostale jagode prepolovite i njima ukrasite kolac. Ostavite kolac da se hladl najmanje 1-2 sata pre služenja.
Savet: Za testo umesto vode možete da koristite i Sherry ili belo vino.
Za testo:
75 g maslaca, 75 g sećera,
1 kesica vanilin sećera, prstohvat praska za pecivo, 50 g oljuštenog, mlevenog badema, 2 kašike hladne vode, 125 g pšenicnog brašna.
Za nadev:
1/2 kesice mlevenog, belog želatina, sutlijaš od 750 ml (3/4 l) mleka, 500 g jagoda,
2 kesice Dr. Oetker crvenog preliva za torte, 4 kašike sećera, 500 ml (1/2 l) vode ili bistrog soka od jabuke, 400 ml slatke pavlake,
2 kesice vanilin sećera, , 2 kesice Kremfix-a (učvršćivač za slatku pavlaku).
Za ukrasavanje:
100 g ispasiranih jagoda, 150 g pripremljenih, celih jagoda.
Priprema:
Za testo pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u posudu za mešenje. Dodajte preostale sastojke i mutite mikserom (nastavci za mesenje) prvo najnižom a potom najvećom brzinom. Na kraju izručite testo na radnu ploču i još jednom dobro promesite. Ukoliko se lepi, ostavite teste malo da odstoji na hladnom. Razvucite testo na podmazanoj, pravougaonoj tepsiji posutoj brašnom. Stavite da se peče. Elektriena peeniea: prethodno zagrejatl i peći na 200'C.
Vreme pečenja: ca. 15 minuta
Nakon pečenja ostavite kolač da se ohladi.
Nadev:
Otopite želatin prema uputstvu sa kesice. Pripremite sutlijaš sa 750 ml mleka. Dodajte želatln u vruć sutlijaš i ostavite smesu da se ohladi. Operite jagode, očistite ih i prepolovite ih. Poredjajte ih po testu, tako da ravna strana bude okrenuta ka testu. Pripremite preliv za torte prema uputstvu sa kesice, dodajući šećer i vodu (ili sok od jabuke), i prelijte preko jagoda. Umutite slatku pavlaku sa vanilin sećerom i Kremfixom. Potom pažljivo sjedinite sa dobro
ohladjenim sutlijašem. Nanesite sutlijaš pomešan sa slatkom pavlakom pažljivo preko voća i poravnajte.
Ukrasavanje:
Ispasirane jagode sipajte u kesu za zamrzivač, odsecite jedan mali ćošak i isprskajte sutlijaš pireom od jagoda. Preostale jagode prepolovite i njima ukrasite kolac. Ostavite kolac da se hladl najmanje 1-2 sata pre služenja.
Savet: Za testo umesto vode možete da koristite i Sherry ili belo vino.
Нема коментара :
Постави коментар