Sastojci:
2 šolje belog brašna, 1/2 kašičice soli, 4 kašičice suvog kvasca, 2-4 kašike butera ili margarina, 1/3 šolje suvog groždja,
1-2 kašike sećera, 1/2 šolje mleka, 1 jaje
Priprema:
Zagrejte rernu na 230 C. Isecite buter na listove i pustite da omekne. U jedan sud prosejte brašno sa kvascem i dodajte so. Mesite sve sa buterom da biste dobili mrvice. Iscedite i osušite suvo groždje prethodno potopljeno u mlaku vodu i pomešajte sa testom. Dodajte sećer, ulupano jaje i mleko koliko je potrebno da se dobije testo koje može da se razvuče na debljinu od 2 cm.
Okruglom nabrašnjavljenom modlom za sečenje testa izvadite krugove prečnika 6 cm. Od preostalog testa napravite loptu, ponovo je razvucite i izvadite još krugova. Tako učinite dok ne potrošite testo. Podmažite i pospite brašnom pleh i rasporedite na njemu krugove testa
(ne vise od 8 komada). Premažite površinu testa mlekom i pecite oko 10 minuta. Kad su pečeni, izvadite ih i stavite na rešetku da se ohlade.
Нема коментара :
Постави коментар