- 1 kg keksa
- 200g mlevenih lešnika
- 6 kašika šećera
- 50 g šećera u prahu
- 250 ml vode
- 1 kašika nes kafe
- 5 jaja
- 100 g čokolade za kuvanje
- 200 g putera
- 200 g eurokrema
Priprema - tekst
Razdvojimo žumance od belanca. Umutiti žumance, šećer i 50 ml vode. Sud sa smesom staviti na paru i u sud dodati lomljenu čokoladu za kuvanje. Smesu kuvati dok se čokolada ne rastopi, pa je skloniti sa pare i ostaviti da se ohladi. U drugoj posudi sjedinite puter i šećer u prahu, kada se puter rastopi i postane kremast u smesu dodati ohladjen prethodno pripremljen krem od čokolade. Kada se smesa sjedini u nju dodati 200 g mlevenih lešnika (fil za premazivanje je gotov). U sud sa nes kafom dodati 200 ml mlake vode. U sud sa nes kafom umakati keks i redjati ga na tacnu za tortu. Kada je prva "kora" od keksa gotova, premazati je prethodno pripremljenom smesom (filom). Nakon premazivanja sa filom, poredjati novi red keksa umočenog u nes kafu, a drugu "koru" premazati eurokremom. Na eurokrem poredjati
novi red keksa i premazati filom.... Kada upotrebite sav keks, ostatkom fila kolač premazati sa svih strana i posuti mlevenim lešnikom. Kada je kolač gotov ostavite ga na sobnoj temperatiri da malo odstoji (30-45 min) da keks omekne pre serviranja.
Prijatno!
Priprema - slike
Razdvojimo žumance od belanca. Umutiti žumance, šećer i 50 ml vode. Sud sa smesom staviti na paru i u sud dodati lomljenu čokoladu za kuvanje.
Smesu kuvati dok se čokolada ne rastopi, pa je skloniti sa pare i ostaviti da se ohladi.U drugoj posudi sjedinite puter i šećer u prahu, kada se puter rastopi i postane kremast u smesu dodati ohladjen prethodno pripremljen krem od čokolade.
Kada se smesa sjedini u nju dodati 200 g mlevenih lešnika (fil za premazivanje je gotov).
U sud sa nes kafom dodati 200 ml mlake vode.
U sud sa nes kafom umakati keks i redjati ga na tacnu za tortu.
Kada je prva "kora" od keksa gotova, premazati je prethodno pripremljenom smesom (filom).
Nakon premazivanja sa filom, poredjati novi red keksa umočenog u nes kafu, a drugu "koru" premazati eurokremom.
Na eurokrem poredjati novi red keksa i premazati filom.... Kada upotrebite sav keks, ostatkom fila kolač premazati sa svih strana i posuti mlevenim lešnikom.
Kada je kolač gotov ostavite ga na sobnoj temperatiri da malo odstoji (30-45 min) da keks omekne pre serviranja.
Prijatno!
Нема коментара :
Постави коментар