Kratke, šiljate babure, predhodno očišćene od semenki i peteljki preliti kipućom vodom i ostaviti da stoje oko 3-5 minuta. Izvaditi i ostaviti da se cede. Kupus naribati sitno, dobro nasoliti, izmešati i ostaviti da stoji oko 1 sat, ocediti od soka, promešati ga sa zrnima bibera, po volji sa nekoliko sitno narendanih šargarepa i time puniti paprike. Napunjene paprike slagati u tegle ili buriće, tako da budu otvorom prema gore, gusto i tesno.
Pritisnuti odozgo pogodnim predmetom, da ne isplivaju. Naliti presolcem, koji se priprema tako da na 1 litar vode ide supena kašika soli i 2 supene kašike vinskog ili voćnog sirćeta jačine 4%, pa kad se presolac ohladi preliti one paprike s tim da ostane presolca za dolivanje. Povezati pamučnom krpom i nakon dva do tri dana doliti presolca, pa tako dva do tri puta, onda posudu hermeticki zatvoriti i ostaviti da "radi", oko dva meseca pa trošiti.
Druga varijanta :
One okrugle, takozvane "paradajz-paprike" ili "turšijare", kako ih južnije zovu, treba lagano barnuti, naravno nakon čišćenja, u mešavini vode i sirćeta, tako da odnos bude oko 4/5 u korist vode. Nadev je klasična kupus salata izmešana sa ribanom šargarepom, solju, uljem i zrnima bibera. Interesantno je da se pri tome kupus ne cedi od soli, ali se ne soli mnogo. Paprike se pune tom salatom, slažu se u posudu (tegla, bure) i nalivaju ohladjenim presolcem iz predhodnog recepta. Nega je takodje, kao u predhodnom receptu.
Vidi jos i ovo...
Пријавите се на:
Објављивање коментара
(
Atom
)
Ako želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.
jaja
brašno
orah
mleko
čokolada
crni luk
sir
limun
peršun
Riba
pavlaka
krompir
beli luk
pečurke
kore
piletina
jogurt
kvasac
svež paradajz
šunka
pirinač
aleva paprika
šargarepa
jabuke
keks
praziluk
svinjsko meso
rum
susam
banana
celer
majonez
med
smokve
belo vino
lešnik
ljute paprike
mak
višnje
griz
krastavac
pasulj
slatke paprike
spanać
šljive
jagode
kakao
kokos
slanina
kupus
teleće meso
džem
grašak
kafa
kesten
soja
tikvice
badem
cvekla
govedina
kajmak
kajsije
kukuruz
oblande
pivo
ratluk
suvo groždje
ananas
blitva
breskva
crno vino
dimljene kobasice
eurokrem
jagnjeće iznutrice
kačkavalj
kornfleks
kruške
maline
morski oraščić
muskatni oraščić
puding
pšenica
tikva
boranija
djumbir
dulek
dunja
jagnjeće meso
karamele
karfiol
kelj
kikiriki
kivi
kreker
krem banane
kuvani paradajz
lovorov list
mango
masline
mekinje
nana
ren
suncokret
suve dimljene kosti
trešnje
viršle
zelena salata
zova
ćuretina
šipurak
Нема коментара :
Постави коментар