Pritisnuti odozgo pogodnim predmetom, da ne isplivaju. Naliti presolcem, koji se priprema tako da na 1 litar vode ide supena kašika soli i 2 supene kašike vinskog ili voćnog sirćeta jačine 4%, pa kad se presolac ohladi preliti one paprike s tim da ostane presolca za dolivanje. Povezati pamučnom krpom i nakon dva do tri dana doliti presolca, pa tako dva do tri puta, onda posudu hermeticki zatvoriti i ostaviti da "radi", oko dva meseca pa trošiti.

One okrugle, takozvane "paradajz-paprike" ili "turšijare", kako ih južnije zovu, treba lagano barnuti, naravno nakon čišćenja, u mešavini vode i sirćeta, tako da odnos bude oko 4/5 u korist vode. Nadev je klasična kupus salata izmešana sa ribanom šargarepom, solju, uljem i zrnima bibera. Interesantno je da se pri tome kupus ne cedi od soli, ali se ne soli mnogo. Paprike se pune tom salatom, slažu se u posudu (tegla, bure) i nalivaju ohladjenim presolcem iz predhodnog recepta. Nega je takodje, kao u predhodnom receptu.
Нема коментара :
Постави коментар