Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

DOMAĆE VINO (BELO, CRVENO, CRNO)

Kada je grožđe obrano, stavlja se u muljaču i mulja se. Kada se dobijena oceđena tečnost ( od belih i crvenih sorti grožđa ) odmah otoči, stavi u bure, zatvori i ostavi da stoji par meseci ( da vri) dobije se belo vino. Kada se izmulja grožđe i otoči se nakon par dana (crvene i crne sorte grožđa), pa se zatvori i ostavi da stoji par meseci (da vri) , dobija se crveno vino. Ukoliko se otače nakon 13 dana , pa se zatvori i ostavi da stoji par meseci (da vri) , dobija se slatko crno vino. Otakanjem nakon 21 dan , dobija se oporo jako crno vino. Bure u koje se otače vino mora imati slavinu na 20-tak cm od dna jer se prilikom vrenja i odležavanja stvara talog. Svako vino ima u buretu po površinu skramu koja ga na neki način i štiti, te se vino iz bačve toči i konzumira sve dok ne počne da izlazi mulj, tj. skrama. Kada je vino provrelo može iz bačve da se istoči u flaše, hermetički se zatvori plutom i voskom, pa se tako čuva. Poželjno je u tom slučaju da se flaše povremeno okreću.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch