Sastojci:
2-3 (prethodno ispečene) palačinke po osobi
2-3 porcije pilećeg paprikaša, ili govedjeg gulaša
so,biber,brašno,aleva paprika,paradajz-pire,
1 čaša kisele pavlake, ulje ili margarin
Ovo je poznato madjarsko toplo predjelo, izdašno je, izvrsnog ukusa i može se spremati "u etapama":
ako jednog dana pečete palačinke, ili kuvate gulaš, odnosno paprikaš- pripremite veću količinu pa kroz
dan-dva slobodno možete da pozovete i goste.
Palačinke treba da budu sto tanje. Gulaš, ili pileci paprikaš pripremite na svoj uobičajeni nacin,
ali im dodajte malo više aleve paprike jer nadev za palačinke ne treba da bude blede boje.
Izvadite meso iz safta, uklonite kosti i sameljite ga, ili usitnite. Napravite tanju zapršku od ulja, brašna i
aleve paprike, pa dodajte paradajz-pire, po potrebi malo vode i začinite po ukusu. Ostavite nekoliko
minuta da krčka na slaboj vatri. Kada je gotovo, dodajte saft od gulaša ili paprikaša i promešajte.
Novodobijeni saft treba da bude gustine na primer sosa od paradajza. U polovinu safta dodati usitnjeno
meso, promešati i masom filovati palačinke (lepše će izgledati ako se palačinke savijaju u obliku trougla ).
Poredjati palačinke u neku posudu koja se može direktno iz rerne izneti na sto, preliti preostalim saftom
i na sve to izručiti pavlaku. Staviti na desetak minuta u zagrejanu rernu. Izvrsno ide uz zelenu salatu i rashladjeni roze.
Vidi jos i ovo...
Пријавите се на:
Објављивање коментара
(
Atom
)
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.
jaja
brašno
orah
mleko
čokolada
crni luk
sir
limun
peršun
Riba
pavlaka
krompir
beli luk
pečurke
kore
piletina
jogurt
kvasac
svež paradajz
šunka
pirinač
aleva paprika
šargarepa
jabuke
keks
praziluk
svinjsko meso
rum
susam
banana
celer
majonez
med
smokve
belo vino
lešnik
ljute paprike
mak
višnje
griz
krastavac
pasulj
slatke paprike
spanać
šljive
jagode
kakao
kokos
slanina
kupus
teleće meso
džem
grašak
kafa
kesten
soja
tikvice
badem
cvekla
govedina
kajmak
kajsije
kukuruz
oblande
pivo
ratluk
suvo groždje
ananas
blitva
breskva
crno vino
dimljene kobasice
eurokrem
jagnjeće iznutrice
kačkavalj
kornfleks
kruške
maline
morski oraščić
muskatni oraščić
puding
pšenica
tikva
boranija
djumbir
dulek
dunja
jagnjeće meso
karamele
karfiol
kelj
kikiriki
kivi
kreker
krem banane
kuvani paradajz
lovorov list
mango
masline
mekinje
nana
ren
suncokret
suve dimljene kosti
trešnje
viršle
zelena salata
zova
ćuretina
šipurak
Нема коментара :
Постави коментар