Potrebno:
šolja brašna 3 jajeta kašika šećera 2.5 šolje mleka malo soli kašika putera 3 jabuke sok od limuna kašičica cimeta kašika šećera puter ili ulje za prženje
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, posoliti, postepeno umešati mleko i brašno. Na kraju dodati rastopljen
puter i ujednačiti testo. Očišćene jabuke iseći na tanke kolutice, pošećeriti, nacediti sok od limuna
i posuti cimetom. U zagrejan tiganj premazan puterom sipati dve do tri kašičice testa tako da se
ravnomerno razlije i peći pola minuta, zatim na to dodati malo fila od jabuka i ponovo preliti jednom
do dve kašičicom testa. Peći jos malo, prevrnuti i ispeći drugu stranu. Gotovu palačinku preklopiti na
pola, posuti šećerom i cimetom.
šolja brašna 3 jajeta kašika šećera 2.5 šolje mleka malo soli kašika putera 3 jabuke sok od limuna kašičica cimeta kašika šećera puter ili ulje za prženje
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, posoliti, postepeno umešati mleko i brašno. Na kraju dodati rastopljen
puter i ujednačiti testo. Očišćene jabuke iseći na tanke kolutice, pošećeriti, nacediti sok od limuna
i posuti cimetom. U zagrejan tiganj premazan puterom sipati dve do tri kašičice testa tako da se
ravnomerno razlije i peći pola minuta, zatim na to dodati malo fila od jabuka i ponovo preliti jednom
do dve kašičicom testa. Peći jos malo, prevrnuti i ispeći drugu stranu. Gotovu palačinku preklopiti na
pola, posuti šećerom i cimetom.
Нема коментара :
Постави коментар